16 Septembra, 2017
  • 0

Trening za Ninjutsu vrlo je opsežan i raznolik. Shvaća se kao cjelovita borilačka vještina, stoga su sva moguća područja borbe pokrivena i uvježvana do savršenstva. To su na primjer:

Klasične borilačke vještine i osnovni trening

Ovdje se treniraju sjajne tehnike okretanja tijela i ljuljanja. Ne radi se o brzom izvođenju poteza. Radi se više o pronalaženju prave udaljenosti od protivnika. Osjećate li tehnike i zašto mogu raditi. Sve se tehnike polako vježbaju i poboljšavaju nekoliko puta. Slabosti tijela se točno upoznaju i uvježbavaju. Različitim tehnikama udaranja i obrane izvode se krajnicima.

Moderna provedba baze

Na ovom području naučite se nositi sa stvarnim situacijama u svakodnevnom životu. Jer je stvarna situacija vrlo stresna, pa jedva imate vremena za razmišljanje. Morate biti u mogućnosti brzo djelovati da biste se zaštitili: npr. Na primjer, naučite kako uočiti napade prije nego što se dese. Otkrivaju se i poboljšavaju vlastiti izvori pogrešaka. I posljednje, ali ne najmanje bitno, psihološki su aspekti također vrlo važni, pa se ovdje često igraju scene s svakodnevnim životom, a rješenja se razmatraju i uvježbavaju.

Klasični trening oružja

Na ovom treningu naučite kako se nositi s različitim japanskim oružjem, i ofanzivnim i defanzivnim. Pokreti su u početku spori, ali postaju sve dinamičniji kroz vježbanje. Važan aspekt obuke oružja su takozvane “Muto-Dori”. To su bile tehnike obrane i razoružanja kad je ratnik napadnut oružjem. Trening s oružjem trenira sve mišiće na rukama i ramenima. Polumjeri kretanja su vrlo veliki i podatni.

Želite da novosti stižu direktno u vaš inbox?
Pretplatite se na novosti

Pretplatite se na novosti