16 Septembra, 2017
  • 0

Budući da se ova borilačka vještina čuva u tajnosti stotinama godina, danas je vrlo teško pronaći točne podatke o tome kako je nastao. Čak je i priču o Ninjutsu prenosio usmeno, tako da su priče različitih majstora i pisanje u knjigama sasvim drugačije. Kao i gotovo sve borilačke vještine, na povijest zemlje i Japanaca utjecali su ratovi. Za to vrijeme mnogi redovnici u Japanu nazivali su se “Yamabushi”. Ovi redovnici bili su u potrazi za duhovnim prosvjetljenjem. Željeli su razviti način života koji omogućuje ljudima da žive u skladu s prirodom. Stoga su počeli testirati svoje prirodne sposobnosti i svoje tijelo postavili na ispit. Tako su mogli istražiti i upoznati granice svojih mentalnih i tjelesnih performansi.

Tijekom ovih ratnih godina sve je više izbjeglica iz Kine i Koreje emigriralo u Japan kako bi se sakrilo od svojih progonitelja. Iz tog zajedničkog življenja i jedno za drugoga razvili su se kulturno, duhovno i borilačko znanje koje je oblikovano u novi način preživljavanja. S vremena na vrijeme rafinirali su ovu metodu i bili su pod stalnim pritiskom prinčeve trupe na borbeni sustav, “Ninjutsu”. Od tada se Ninjutsu razvijao slobodno i raznoliko.

Tijekom tog vremena, neki ljudi su također zlostavljali ovu borilačku vještinu, prodavali rukopise, tako da su borilačke vještine pogrešno korištene. To je stvorilo negativnu sliku o Ninjutsu-u kakvu je poznajemo i danas.

Želite da novosti stižu direktno u vaš inbox?
Pretplatite se na novosti

Pretplatite se na novosti